Safari i Kenya

Safari i Kenya

Safariresor ger oförglömliga minnen som man bär med sig hela livet. Tänk bara att få se ett lejon som släpar en död zebra till skuggan under ett träd, en leopard som vilar på en gren eller en hel elefanthjord som kommer så nära bilen att man kan sträcka ut handen och nästan röra vid deras knottriga hud.

Sedan landets självständighet på 1960-talet har safari i Kenya bara ökat i popularitet. Landet ses av många som platsen för safariresors födelse, där det moderna konceptet som vi känner det i dag vuxit fram. Men redan under 1800- och tidigt 1900-tal sökte sig resenärer och upptäckare till Kenya för att söka lyckan i de bördiga jordarna eller för att bli rika på guld och jakt. De tidigaste safariresorna gick ut på att skjuta djuren – till skillnad från dagens fredligare upplevelser. Själva idén med att inrätta parker och reservat har varit just för att skydda djuren och naturen från tjuvjakt och exploatering.

Den kenyanska safariindustrin är i övrigt en väloljad maskin med väl utvecklad infrastruktur där mindre flygplan (s.k. safariflyg), minibussar och jeepar tar resenärerna kors och tvärs över landet till olika safarilodger– och camper, i alla möjliga prisklasser. Vill man resa på en budgetsafari är Kenya det bästa landet för detta, men man kan lika gärna välja exklusiva, lyxiga boenden om ekonomin tillåter.

Safari i Kenya
kan gå gott som garantera god standard och kvalitet, oavsett prisnivå, på rum, mat och faciliteter. Men man ska alltid ha med sig att man trots allt befinner sig mitt i vildmarken och sådant som man tar för givet hemma (el, internet, varmvatten etc.) kan stundom försvinna eller i alla fall halta något i tillgång. Vid resor till Östafrika ska man vara så tålmodig och öppensinnad som man bara kan – då blir upplevelserna så mycket roligare.

Tålamodet ska man även bära med sig in i sin safari i Kenya. Det kan gå långa stunder då man bara, som det kan upplevas, planlöst åker runt på savannen utan något djur i sikte. Istället för att bli rastlös, uttråkad eller stressad ska man se detta som en del av äventyret – inte bara att se djuren, utan att även leta efter dem. Och ingen belöning smakar väl bättre än den med lite jobb och ansträngning bakom …?!

Leopard i Kenya

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T08:53:54+00:00