Djurliv

Djurliv

Kenyas rika och varierande djurliv kan få andra länder mäta sig med. Landet är hem till 400 däggdjursarter, 1000 fågelarter, mängder av reptiler och en av de häftigaste naturupplevelser som finns att beskåda – The Great Wildebeest Migration (Migrationen). En del av de djur man kan få se under en safariresa till Kenya är klassade som utrotningshotade.

När man åker på en safariresa till Kenya ligger ett stort fokus på att få se Big Five och andra större däggdjur, men man får inte glömma att även titta ner och titta upp. På marken kan man få syn på många mindre djur som gnagare, jordekorrar, genetter, harar och ödlor. Och i luften och högt i träden ser man otaliga fåglar (Kenya är verkligen ett fågelparadis!). Mellan träden och på marken springer apor och har sig. Och man får se upp var man sätter fötterna – det finns många gifta ormar i Kenya, som turister dock sällan stöter på. Vissa ormar är även trädlevande.

I många av Kenyas floder och andra vattendrag lever två av Afrikas mest fruktade djur: flodhästen och nilkrokodilen. Båda har rykten om sig att vara mycket aggressiva och attackvilliga. Flodhästen, som kan se så lugn och snäll ut med små ögon och öron som sticker upp ovanför vattenytan, är ett av de djur som dödar flest människor årligen. Nilkrokodilen är Afrikas största reptil och ett mycket opportunistiskt, aggressivt rovdjur.

Kenyas rika djurliv kommer med en synbar nackdel, ur safariresenärers synvinkel – hur ska man hinna med att se allting?   

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T09:12:40+00:00