Parker

Parker i Kenya 

Kenya är för många safarilandet nummer ett, vilket är föga förvånande med tanke på utbudet vad gäller både parker och vilda djur. Kanske förknippar man safari i Kenya främst med Masai Mara, men faktum är att landet är ett enda stort smörgåsbord vad gäller safariparker. Med parkerna kommer man långt bort från civilisationen. Vissa ligger dock närmare större städer än andra. Faktum är att man inte ens behöver åka en mil från Nairobi för att ramla rakt in i safarilivet, med Nairobi National Parks vilda djur och vida savanner. De flesta av landets övriga parker ligger åtminstone ett par timmars bilresa och tar en rakt in i vildmarkens gap.

Det går emellertid inte att komma bort från Masai Mara – parkernas park, parken med stort – P som är hela Kenyas flaggskepp vad gäller safari och landets absolut populäraste safari- resmål. Masai Mara är den bästa i landet, och en av de bästa i hela Afrika, om man vill se lejon och andra stora kattdjur, och en toppdestination vad gäller Big FiveMasai Mara ligger dessutom inte allt för långt från Nairobi och man kan ta sig till dit både med bil och flyg.

Två parker som är något mindre turiststinna, men alltjämt populära, är charmiga Lake Nakuru National Park (ett par timmar med bil från ”Mara”) och Amboseli National Park, som förmodligen är en av världens mest fotograferade nationalparker med Kilimanjaro som mäktigt reser sig i bakgrunden. Eller varför inte besöka Samburu, Buffalo Springs, Hell’s Gate, Tsavo eller Mount Kenya National Park? Oavsett vilken man väljer – alla Kenyas parker bjuder på ett äventyr som man sent kommer att glömma.  

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T09:04:28+00:00