Safari i Kenya

Safari i Kenya

Safari i Kenya är med sin välutvecklade safariapparat, en tacksam destination för förstagångsresenären. Den som vill få en trygg safari, och samtidigt få mycket för pengarna, gör rätt i åka på safari i Kenya.

Under en Safari i Kenya bor man på en lodge eller tältcamp, ofta i parken eller nära anslutning till den. Djurskådningen sker som en game drive, d.v.s. man åker runt i savannen i ett safarifordon och letar efter och tittar på djuren. Safari är dessvärre en ganska dyr historia som många ser som en drömresa som man kanske sparat till under en lång tid. Med detta sagt kan man givetvis lägga sig på olika prisklasser. En “vanlig” safariresa i Kenya är bekvämare och lyxigare än budgetvarianterna, men mindre flärdfull och billigare än de allra lyxigaste.

Safari i Kenya bjuder på fantastiska upplevelser, tänk att vakna upp under ett myggnät mitt i vildmarken, se stora elefanthjordar ströva längs med Kilimanjaros fot eller äta middag i bushen under stjärnhimlen.

Elefanter i Kenya

     Kostnad för safariresor i Kenya

Utöver boende och mat betalar man för parkinträde, engelsktalande guide och safarifordon, som safariarrangören på hemmaplan ordnar med. Priset för en safariresa till Kenya varierar. Längden på resan och val av boende är faktorer som påverkar priset. Ju fler man är, desto billigare blir t.ex. fordon och guide då kostnaderna för dessa fördelas resenärerna emellan. Man kan få ner kostnaden genom att byta till enklare boenden.

Boenden under safari i Kenya

Boendena har genomgående hög standard, med rymliga, fräscha rum, ljuvliga sängar, duschar med varmvatten, kanske en privat veranda – allting i en inramning av savannens naturliga omgivningar. Man bor antingen i privata bungalows, som ett vildmarkshotell, eller privata tältrum. Ett tält är inte som det campingtält man kanske är van vid, utan är lika rymligt som ett vanligt hotellrum med högt i tak. Fyrstjärnig komfort är vanligt att man bor i.

Lodgen eller tältcampen kan därtill ha pool, spa, bar och restaurang. Bokar man sin safari i Kenya med svenska safariföretag (vanligt för safariresor) ingår ofta helpension – frukost, lunch och middag. Man äter måltiderna i boendets restaurang, möjligtvis kan man åka få en så kallad ”packed lunch” som man äter under game driven, ute i naturen. Annars dukas måltiderna ofta upp i bufféform med många olika vällagade alternativ att välja mellan.

     Djurskådning under din safari i Kenya

Beroende på hur många nätter som tillbringas på safariboendet kan upplägget se olika ut. Om man åker på safari i Kenya ingår det ofta två game drives om dagen. En tidigt på morgonen när savannen vaknar och många av djuren är synliga. Den andra äger rum seneftermiddag, då temperaturerna sjunker något och djurskådningen återigen blir bättre. När solen gassar på som mest gömmer sig djuren gärna och söker sig till skuggiga platser. När det blir svalare letar sig djuren gärna till vattenhål och floder för att dricka.

En unik upplevelse om du åker på safari i Kenya är night drive, som innebär att man åker på en “game drive” efter mörkrets inbrott med en stark strålkastarlampa för att lättare se djuren. Många av t.ex. katterna, såsom lejon och leopard, är aktiva på kvällen/natten. Denna aktivitet för man ofta betala för utöver djurskådningen som ingår. Alla boenden erbjuder inte detta.

Leopard i Kenya

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T08:58:08+00:00