Billiga safariresor

Billiga safariresor

Det är svårt att sätta pris helt unika upplevelser och minnen för livet. Inte mycket kan mäta sig med att se lejon, elefanter, giraffer och alla andra afrikanska djur i sin naturliga miljö eller att bo mitt i vildmarken där de vilda djuren kan ströva fritt in på området.

Man kan lätt sätta morgonkaffet i halsen när man ser priserna på safariresor. Det är dock mycket som täcks in i dessa kostnader: parkentré, transport, fordon, guide, rum med helpension på boende – för att inte tala om eventuella flygresor från Sverige. Boendet är därtill så mycket mer än ett ställe man bara sover på.

För det första är läget mitt i vildmarken sceniskt och en attraktion i sig. För det andra och tredje erbjuds man fantastisk mat och en helt unik atmosfär. Och sist men inte minst får man två guidade game drives om dagen, då man under några timmar får åka runt i parken, leta efter och se alla vilda djur. Och det fiffiga är att djuren inte bryr sig om inte hur mycket pengar man lagt på sin resa. Man kan få en precis lika – och till och med ännu bättre – safariupplevelse ute i parken för en betydligt billigare peng. Med detta sagt finns det vissa faktorer man kan tänka på för att hålla nere priserna till en mer budgetvänlig nivå. Kenya är till och med det bästa landet om man vill åka på just billiga safariresor.

      Viktigaste punkter för en billigare safari:

 1. Res under lågsäsong.

  En viktig sak som påverkar priset när man reser, därför bör man välja tidpunkt för resan klokt. Man behöver för den delen inte åka under den allra ”lägsta” lågsäsongen i april-maj då den längsta regnperioden äger rum. Fundera istället på de mindre hektiska månader som mars samt slutet av september till november.

 2. Specialerbjudanden.

  Sveriges sommarmånader är en del av högsäsongen, men på vissa safariboenden omfattas även juni av lågsäsongen som kommer med regnen i april-maj. Man ska överlag hålla utkik efter specialerbjudanden, som att det yngsta barnet bor gratis, man får en natt på köpet och dylikt.

 3. Boka flyg på egen hand.

  Många researrangörer kan hjälpa dig med detta, men om du istället gör det själv så sparar du lite pengar. Om ni tittar på biljetter under en längre tid så finns dessutom chansen att hitta betydligt billigare biljetter än genomsnittet.

 4. Budgetboende.

  Man kanske inte vill eller har möjlighet att spendera särskilt mycket på just boendet eller helt enkelt känner man att man nöjer sig med att bo så enkelt som möjligt. Då är ett billigare boende – förmodligen ett tältcamp – alternativet det faller på. Både rum och maten på boendet håller god standard, men utan det där lilla extra och restaurangmenyn kommer med färre alternativ. Andra sätt att hålla ner priserna är att bo utanför parkerna, inte välja de allra vanligaste parkerna (istället för Masai Mara kan man titta åt Samburu) samt jämföra och hitta ”rätt” safariarrangör, som passar ens budget utan att för den delen tumma på själva safarin. Vår partner Safariresor erbjuder stor flexibilitet i pris och reseprogram.

 5. Åk bil med Guidechafför.

  Flygresor inom landet må vara det bekvämaste men det är absolut det dyraste. Vill man spara in på kostnaderna bör man istället åka bil ­– man får dessutom se så mycket mer av landet. Man blir då upphämtad på flygplatsen, hotellet etc. av en chaufför som sedan är guidechaufför under hela vistelsen. Det är lätt att tro att detta privata arrangemang är det dyraste alternativet, men det är nästan tvärtom. Man slipper dyra returflygbiljetter efter safarin och man kan boka det billigare alternativet på logden eller campen som innebär enbart boende och måltider. Alla game drives sköts av guidechauffören. Är man dessutom fler på resan blir det ännu billigare eftersom man då man delar på kostnaderna för guide och fordon. Att köra helt själv blir givetvis ännu billigare.

Kenya Palm

Med rätt faktorer på plats kan få ner priset på en safariresa till Kenya signifikant!

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

  Datum för avresa

  År
  Månad
  Dag

  2019-06-12T08:58:35+00:00