Exklusiva safariresor

Exklusiva safariresor

Vad man definierar som lyx är givetvis olika för olika människor. För vissa är lyx att betala mer och bo finare och äta exklusivare, medan andra anser mer avskildhet, lugn och ro som lyxigt. En tredje mäter lyx i vad man får uppleva och med vem eller vilka.

exklusiva safariresor är det lyxiga, rymliga tält eller flotta bungalows, stilfullt inredda, med privata uteplatser och smakfulla utsikter som gäller. Lodgens eller campens faciliteter är därtill generösa med gourmetmat, exklusiva måltider i bushen, eller ”hemma” på verandan, och kanske en swimmingpool och spabehandlingar. En exklusiv safariresa tummar varken på kvalitet och komfort, och kan få vem som helst att känna sig bortskämd – säkert även prins William och Kate Middleton när de bodde på exklusiva Lewa Safari Camp år 2010.

Under exklusiva safariresor får man ungefär detsamma som under en ”vanlig” safari, men allting kommer med extra guldkant, lyxigare inpackning och – givetvis – högre pris.

     Kostnad för exklusiva safariresor

Alltifrån 600 dollar till en bit över 1000 USDper person, per natt kan exklusiva safariresor gå på. Inkluderat boende, alla måltider, parkentré, privat fordon och guide, transfers och service. Ju lyxigare boende desto högre kostnad, givetvis.

Elefanter i Kenya

     Boenden på exklusiva safariresor 

Rummen, antingen i privata tält, eller i bungalows – kan vara lika stora som takvåningar på Manhattan. Varje boende har givetvis vis sin unika prägel på stil och inredning. Men man kan tänka sig ett stort badrum med badkar och fluffiga handdukar, badrockar och lyxiga tvålar. Luftigt vardagsrum med vacker inredning, polerade trägolv, mattor, möbler, lampor och utsirade inredningsdetaljer. Allt genomtänkt in i minsta detalj. I sovrummet står en king size-säng stilfullt bäddad med lena lakan, kuddar och ytterligare sängarrangemang i familjerum. Denna lyx är inte specifik för antingen lodge eller tältcamp utan gäller båda.

Notera att vissa boenden lättvindigt profilerar sig som ”luxury”, t.ex. “Luxury tented camp” vilket ofta bara betyder att det är ett fast tältcamp. Termen har förmodligen följt med från äldre tider då lyxen bestod i att boendet var fast och således bekvämare. Kolla alltid upp och fråga researrangören, vilken nivå på boende det är innan du bokar din resa.

Game drives på exklusiva safariresor 

Varje game drive är en lyxig upplevelse för resenärerna. Djuren och naturen bryr sig inte om man betalat fyr-fem-eller sexsiffrigt för sin resa, utan följer sin egen gång och rytm. Att se savannen vakna på morgonen från ett bekvämt säte, se hur djuren släcker törsten vid vattenhål eller följa de kvällsaktiva djurens gång är sann lyx och exklusivitet.

Det man kan betala mer för är längre tid, fler safariaktiviteter, större, privata och/eller bekvämare fordon, svensktalande guide etc.

     Andra djurskådningsaktiviteter på exklusiva safariresor

Tilläggsaktivteter och annan djurskådning kan vara vandringar (inte tillåtet i de statligägda parkerna – men i många av de privata), båtturer eller varför inte slå till på kanske den allra lyxigaste – ballongsafari. Från luften i en luftballong får man se Masai Maras vidder.

Leopard i Kenya

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T08:57:48+00:00