Resa till Kenya

Resa till Kenya

Från Victoriasjön och höglandet i väst, till Indiska Oceanen och stränder i öst, från öknar i norr, till savanner i söder, med gravsänkesystemet Rift Valley som delar landet i nord-sydlig riktning – Kenyas skiftande, dramatiska landskap har lockat till resa under många, många årtionden. Men det som i synnerhet skapar den kenyanska turistnäringen är landets alla exotiska djur och många nationalparker och naturreservat som lockar hundratusentals turister årligen att uppleva en äkta, östafrikansk safari. 

De flesta av landets resor – till, från och inom – utgår från huvudstaden Nairobi. Via Nairobi, med sitt syd-centrala läge i landet, når man inte bara de populära parkerna Masai Mara, Tsavo, Lake Nakuru etc., utan även Mount Kenya en bit norr om huvudstaden. Victoriasjön i väst och kusten i öst med Indiska Oceanen och bländvita stränder. Det är inte för intet som Kenya för många är själva sinnebilden av Afrika söder om Sahara och resmålet man vänder sig till för en genuin, östafrikansk upplevelse. Researrangörer hjälper till att planera en resa efter kundens önskemål. Det finns dock en del som man måste ta hand om själv: vaccinationer, medicin (som malariaprofylax), pass och visum, växla pengar m.m.

När man befinner sig i ett främmande land kan det kännas tryggt att veta att man får bra boenden. Samt att planeringen för transporter till och från resmålen och anordnade safariturer med guide och chaufför flyter på bra. Trots bekvämligheterna som i stor utsträckning erbjuds av reseföretagen, ska man vid resor till Kenya vara noga med vaccination och hygien.

Kenya är ett tropiskt land med sjukdomar, mat och sanitet som skiljer sig från hemma. Malariarisken finns även i turistområden. Och dessvärre kan man alltid åka på en tråkig magåkomma – i synnerhet om man rör sig bort från de finaste restaurangerna för att uppleva mer autentisk, kenyansk ”cuisine”. Den som är mer äventyrligt lagd kanske även vill hyra bil själv (tänk på att det är vänstertrafik!), bo på enklare boenden och kanske ta sig hela vägen upp till Mount Kenya – Afrikas näst högsta berg. Med allt detta kommer nya upplevelser, mat och förhållanden som skiljer sig från Sverige.

Kenya har någonting för alla olika typer av resenärer och förmodligen är det just därför – tillsammans med den slående naturen, alla exotiska djur och den öppna kulturen – som människor fortsätter att resa till landet, år efter år. 

Morrande lejon

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T08:41:17+00:00