Allt om safari i Kenya

Allt om safari i Kenya

Akacieträd reser sig i bakgrunden av en stor elefanthjord på strövtåg. Ett lejon ligger utslagen i den obarmhärtiga, afrikanska solen. Middag ute i bushen sällskapas av spelande syrsor och eldflugor som leker i skenet av facklorna. Safari i Kenya är för många den ultimata resan och perfekta kombinationen av vildmark och bekvämlighet, äventyr och lugn. Ordet safari betyder ”resa” på swahili, vilket i sin tur härstammar från arabiskans safar – ”en resa”. På swahili heter verbet ”att resa” kusafiri.

Bara någon säger ”safari” väcks tankar, känslor och associationer hos de flesta människor. Förmodligen innehåller de inre bilder av en öppen savann, en klassisk safarijeep och lejon, giraffer och elefanter som strövar i torrt gräs – kanske ackompanjerade av någon sång från filmen Lejonkungen. Eller så frambringas egna minnen från safariresor man själv upplevt. Kenya är kanske det land som allra flest förknippar med safari.

Att åka på safariresor kostar en hel del och kräver både planering och förberedelser. Bokar man med en researrangör fixar de det mesta av det praktiska åt en. Det finns dock en del som man måste ta hand om själv: vaccinationer, medicin (som malariaprofylax), pass och visum, växla pengar m.m. Man bör även fundera på själv vilken typ av safariresa man vill göra, om det är någon speciell park man vill besöka, djur man vill se, tidpunkt för resan, hur man vill bo, resans budget – alla dessa tankar och önskemål kan man framföra till sin researrangör.

Safariresor har någonting för alla typer av resenärer. Man ska inte se fysiska besvär, barn eller annat som hinder som omöjliggör resan. Boendena i vildmarken håller god standard och de allra flesta behov går att tillgodose. Så länge man kommunicerar väl med sin researrangör. Har man väl bestämt sig för att resa ska man inte låta någonting stå i vägen för sig och sin safaridröm.

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T08:47:17+00:00