Pass och visum 

Pass och visum

Vid inresa till Kenya måste man ha ett pass som är giltigt sex månader efter planerad hemresa. Passet måste även ha minst en tom sida.

Medborgare från de flesta länder, däribland Sverige, som ska besöka Kenya måste ansöka om ett *turistvisum – ett så kallat Single Entry Visa. Detta visum gör att man får vistas i landet i 90 dagar.  Sedan 1 juli 2015 kan man ansöka om visumet elektroniskt och betala i förskott. Visumet kostar 50 dollar, med ett serviceavgiftstillägg på en dollar. Efter att ansökningen registrerats tar det sju dagar för visumet att beviljas. Det elektroniska visumet skrivs ut och visas upp tillsammans med passet vid ankomst till Kenya. Det går även att ansöka om visum vid ankomst på flygplatsen.

För resenären som ska resa mellan de östafrikanska länderna Kenya, Uganda och Rwanda kan det vara en idé att ansöka om East African Tourist Visa. Detta visum tillåter en att fritt röra sig mellan länderna under en period av 90 dagar. Visumet måste utfärdas via landet som vistelsen börjar i. Detta ansöks om genom landets ambassad, migrationsverk eller online om möjligt. Den som börjar sin ”östafrikanska resa” i Kenya ska ta kontakt med det kenyanska konsulatet (ambassaden) i sitt hemland för att utfärda det östafrikanska visumet. I Sverige ligger Kenyas ambassad i Stockholm:

Adress: Birger Jarlsgatan 37, 111 45 Stockholm

Öppettider: 
måndag 09–17
tisdag 09–17
onsdag 09–17
torsdag 09–17
fredag 09–17
lördag Stängt
söndag Stängt
Telefon: 08 -21 83 00

*Notera att turistvisum enbart gäller för turistresor – för arbete eller studier krävs annat typ av visum.

Babygepard

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T08:42:41+00:00