Sol och bad i Kenya

Sol och bad i Kenya

Kenya är landet som erbjuder något för all! Safari må vara det som man förknippar Kenya allra mest med. Men faktum är att det är ett minst lika passande resmål för att få uppleva sol och bad på landets paradisiska kust. Njut av tropiskt väder, pulverfina sandstränder, smäckra palmer och azurblått hav. För den som inte får nog av Kenyas vilda djurliv på land, är det lika spännande att dyka ner under ytan. Vid snorkling och dykning kan du uppleva de häpnadsväckande korallreven som i artrikedom så gott som bara överträffas av Stora barriärrevet i Australien.

Hela Kenyas kust är som ett enda långt oavbrutet paradis med otroligt kritvita sandstränder, elegant vajande palmer och gnistrande kristallblått hav. Strändernas kantas av resorter, hotell och semesterboenden som passar de flesta resenärer och budgetar. Förutom sol och bad är kusten fullspäckad av aktiviteter att ägna sig åt, som båtturer, dykning, snorkling och andra vattensporter av olika slag. Eller varför inte bara ta en promenad längs med vattenbrynet och spana på havsfåglar som svävar över vattnet eller dhows som guppar på vågorna?

Mombasa, Kenyas nästa största stad, är kustens ­självklara stolthet och turistmagnet ­– och detta är väl inte för intet. I Mombasa blandas sol och bad på stränder, såsom Tiwi, Diani, Nyali, Bamburi och Shanzu strax norr och söder om staden, med unik swahilikulur, spännande historia och landets bästa mat. Men man ska inte låta Mombasa stjäla all kustens strålglans, så att man därför missar charmiga pärlor som Watamu, Malindi och det spartanska och opretentiösa livet på Lamu-öarna. Precis som så gott som hela kusten bjuder dessa platser på rik historia och kultur samt otroliga möjligheter – både vid och i det kristallklara vattnet.

Kenya Palm

Vill du resa till Kenya?

Hör av dig till oss så skickar vi ett förslag!

    Datum för avresa

    År
    Månad
    Dag

    2019-06-12T08:59:56+00:00